Home Loopografie Spartathlon Sakura-Michi Links Contact Foto's  
 

In 1989 was Mr. Ogo (bijgenaamd vader Ogo) begeleider van de Japanse ultraloper Morikawa tijdens de Spartathlon in Griekenland. Vader Ogo was bijzonder aangegrepen door de Pheidippides-story de militaire koerier Pheidippides die de opdracht had hulp te gaan vragen aan de Spartanen voor hun strijd tegen de Perzen.

Deze soldaat kwam in Sparta aan de dag nadat hij uit Athene vertrokken was. De afstand tussen beide steden bedraagt ongeveer 250 km.

De derde plaats van Marikawa Seiichi (eindtijd 26.08.18) stimuleerde hem om in zijn thuis land Japan op zoek te gaan naar een story zoals het verhaal van Pheidippides.

Met de gedachten wat de Grieken kunnen dat  kunnen wij ook en zelfs veel beter.

Na vijfjaar zoekwerk had hij een verhaal gevonden dat in de lijn van het Spartathlon verhaal lag.

De story van de overleden busconducteur Ryoji Sato.

Wat die busconducteur toen inspireerde was een 400 jaar oude kersenboom en die boom zou bij de aanleg van de Mishoro-dam  overstromen. Maar hij wist hem te redden door hem te herplanten.

Wijlen Sato was busconducteur van de voormalige langste Meikin-lijn (250 km lang, van Nagoya,  aan de Pacifische Oceaan tot Kanazawa, aan de Japanse zee) droomde ervan om de gehele weg te bedekken met kersenbloesems, zoals een lange bloemen tunnel.

De man Sato, plantte zelf in zijn vrije tijd ongeveer tweeduizend jonge kersenbomen langs de weg.

Sato wilde iets maken waar mensen gelukkig mee zouden zijn.

”Ik zou graag een mooi sterrenbeeld van bloemen maken zoals de melkweg. Ik wil dat de mensen elkaar altijd helpen met veel sympathie die voorkomt uit het zien van de kersenbloesems en dat ze de ordinaire schoonheid van de bloemen voelen“ legde Sato uit.

Helaas stierf Sato in 1977 op de leeftijd van 47 jaar, voordat hij het planten van de jonge bomen had vervuld.

Alhoewel zijn droom vooral overgenomen werd door de mensen van de stad Gifu waar de 400 jaar oude boom nu staat die Sato heeft gered.