Home Loopografie Spartathlon Sakura-Michi Links Contact Foto's  
 
Leo's Hoekje   Leo als ultraloper   Belgen op avontuur in Japan   Eerbetoon aan Leo   De spartathlonvrienden Westmalle  

In 1998 ging Leo samen met Paul Beckers naar Japan, Pol had in 1997 de tocht der kersenbloesems op zijn naam geschreven.

Vermoeid – een vlucht van meer dan 15 uur laat sporen na – en ongelukkig zo keerde Paul Beckers terug uit Japan. De Sakura Michi, een Japanse loopklassieker over 250 kilometer, werd immers geen voltreffer.

Paul was nochtans als favoriet gestart nadat hij verleden jaar die Tocht der kersenbloesems op zijn naam had geschreven. Maar…

”Ja, plezierig is anders“, aldus de ultraman uit Oostmalle. ”Na 130 kilometer kroop ik al in de volgwagen. Ik was volledig uitgeput, mijn benen – anders nochtans de sterkste punten van mijn lichaam – stonden helemaal geblokkeerd.

Waarschijnlijk het gevolg van een griep waarmee ik een paar weken voor mijn vertrek sukkelde.

Mijn huisarts had me verplicht een week volledige rust te nemen. Geen training dus, maar na afloop van die week voelde ik me weer lekker. Ik startte hoopvol maar na 40 kilometer voelde ik de bui al hangen. En het verbeterde er niet op, integendeel zelfs. Het ging van slecht naar slechter. Toch probeerde ik nog aan te klampen maar het zweet brak me overal uit.

Weet je dat ik in die 130 kilometer zo maar eventjes 4 kilo vermagerde! Abnormaal. Ik laat me nu verder onderzoeken en hoop maar dat het niet te erg is.“

Nog een tweede landgenoot trok naar Japan. Beckers  buur, LEO VAN TICHELEN  uit WESTMALLE .

Voor hem was het de eerste keer dat hij aan deze wedstrijd deelnam.“ Paul heeft me er naartoe gelokt“, aldus Leo. ” Ik heb natuurlijk al wel ervaring genoeg op lange afstanden. In de Griekse Spartathlon bijvoorbeeld sta ik negen keer op de erelijst. Toch was Japan een ontdekking. En ik mag niet klagen: ik eindigde, op 60 deelnemers op de achttiende plaats in een tijd van 32u27.

Vooraf had ik wel gedacht rond 31 uur te finishen maar het parcours was, vooral naar het einde toe, zwaarder dan ingecalculeerd. De eerste 100 km liep het nochtans uitstekend en na 24 uur kwam ik voorbij met een afstand van 197 km.

Met het verkeer onderweg Ondanks de problemen, is het een zeer mooie race.

Toffer dan de Spartathlon. Ook de organisatie is prima en af. Echt, ik ben tevreden dit eens beleefd te hebben. Of er een tweede deelname komt? Voor mij hangt dat af van de sponsoring want al bij al werd het een dure grap waarvoor je niets terug krijgt“, aldus Van Tichelen.


Homepagina Beginnen met lopen Kalender Nieuwsbrief Spartathlon 2008 Leo's Hoekje Activiteit